Glas Javnosti

NA VELIKI JUBILEJ STAZAMA PALIH SRPSKIH BORACA: Želimo da pokažemo da nismo FAŠISTI (VIDEO)

Ostale Emisije
Autor: Glas javnosti

Autokaravan povodom 80 godina od početka Drugog svetskog rata u Jugoslaviji i Sovjetskom Savezu je krenuo

Krenuo je u organizaciji Srpskog odeljenja Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda uz podršku Ambasade Rusije u Srbiji. “Glas javnosti “ je medijski pokrovitelj i deo karavana.

“Želimo da zajedno pokažemo da nismo fašisti”!- rekli su nam organizatori.

Pod nazivom “Pamtim i poštujem” prva tačka je bila polaganje venca na Spomenik Sovjetskim veteranima na Avali i paljenje sveće koja je stigla iz Rusije i koja je poklon od “Noćnih vukova”.

Karavan je bio gost predsednika Opštine Lapovo. U Lapovo smo stigli da bi posetili spomenik u čast junacima Aprilskog rata. Iskoristili smo priliku da posetimo i spomenik Draži Mihajloviću. Razgovarali smo i sa direktorkom Kulturnog centra u Lapovu. U Jagodini smo zajedno sa predsednikom Opštine Jagodina položili venac na spomenik stradalim borcima na ruskom groblju. U Nišu su se autokaravanu pridružili ambasador Ruske Federacije,ruski vojni ataše, direktor Ruskog doma i ministar u našoj Vladi Nenad Popović. Zajedno smo posetili logor u Nišu i tom prilikom je ruski ambasador Aleksandar Bocan Harčenko posadio brezu u Aleji pamćenja logora u Nišu. “Mi imamo najbolju saradnju, jer imamo zajednička sećanja”-rekao je ambasador Ruske Federacije. Karavan smo završili u Kruševcu, polaganjem venca na spomenik stradalim ruskim borcima.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR