Glas Javnosti

MISTERIOZNI SAOBRAĆAJNI 'ČEPOVI': Manjak logike, višak strpljenja!

Ostale Emisije
Autor: Glas javnosti

Saobraćaj u Beogradu je, pogotovo u jutarnjim satima, nepredvidiv: odjednom dođe do zastoja na mestima na kojima se to ranije nije dešavalo, i obrnuto – na tačkama gde su redovne gužve, ponekad se prolazi sasvim lako i brzo. Kritične tačke gde najčešće dolazi do zastoja su mostovi, kao i neke najprometnije ulice u centru grada.

Jutros smo, na primer, u vreme najvećeg saobraćajnog špica, između 7 i 8 sati, zabeležili gužvu u Ustaničkoj ulici. Automobili su gotovo stajali u mestu. Obično, u trenucima kada upadnete u saobraćajni “čep” pomislite da je u pitanju neka saobraćajna nezgoda, da se možda nekom auto pokvario nasred puta, ili nešto slično. Međutim, najčešće se dešava da ništa od toga nije razlog – odjednom se put otvori i postane prohodan, nigde ni traga od zastoja.

Tako je bilo i ovog jutra – na kraju Ustaničke ulice, od Autokomande pa nadalje – kolovozi su bili takoreći prazni. Šta je onda uzrok zastoja? Da li slučajno ili ne, u ovakvim teško objašnjivim trenucima, tu negde se često nađe saobraćajni policajac koji reguliše “situaciju” ili bar to pokušava - valjda sa zadatkom da pomogne da do gužvi ne dođe i da se saobraćaj odvija bez većih problema. Vozači obično kažu – veća odmoć nego pomoć.  

U svakom slučaju, ne preostaje nam ništa drugo, nego da se naoružamo strpljenjem.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR