Glas Javnosti

KAD NEĆE GRAD, HOĆE GRAĐANI: POŠUMLJAVAJU KOŠUTNJAK, BRANE GA OD INVESTITORA! (VIDEO)

Ostale Emisije
Autor: Glas javnosti

Predstavnici grupe građana "Odbranimo Košutnjak" i Evropske zelene partije predali su u Upravi Grada Beograda zahtev za pošumljavanje četiri godine stare goleti u Košutnjaku. 

 

Radi se o goleti u najstarijem delu šume, kod ski-staze i Topčiderskog groblja, koja je nastala posle sanitarne seče 2017. i početkom 2018. godine, kažu za „Glas javnosti“ Dragan Ivanović iz grupe građana „Odbranimo Košutnjak“ i dr Dejan Pavlović, predsednik Evropske zelene partije, napominjući da su njihovu inicijativu podržali Pokret Narodne inicijative i više drugih organizacija.

Planovima je predviđeno sađenje belog jasena i hrasta kitnjaka, ali, kako smo čuli od nadležnih, tih sadnica nema dovoljno, navode naši sagovornici.

– Na tom delu Košutnjaka još nisu uklonjeni ostaci seče, počeli su da rastu šiblje i paprat, pa postoji opravdana sumnja da se to sprema za nekog investitora. Mi obilazimo to područje i, ako se desi tako nešto, odmah ćemo obavestiti inspekciju – kaže Ivanović.

Namera pokretača ove inicijative je da nabave što više sadnica i izađu na teren, jer je, kažu, vreme za sađenje decembar, pre prvog mraza.

– Nadam da ćemo konačno imati gradonačelnika, a ne zamenika koji je najveći neprijatelj zelenila u Beogradu i našeg zdravog života, a Košutnjak napadaju sa svih strana. To moramo zaustaviti. Ovo je naš način borbe da učinimo nešto konkretno i korisno – navodi Ivanović.    

Naši sagovornici najavljuju da će se, osim Gradskom sekretarijatu za zaštitu životne sredine i gradonačelniku Beograda, obratiti i ministarki za zaštitu životne sredine i gradskim opštinama Rakovica, Čukarica i Savski Venac, koje gravitiraju ka Košutnjaku.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR