Glas Javnosti

ISPOVEST "CRNE UDOVICE": Trunula sam DVE GODINE U ZATVORU, a sad se borim za SVOJU DECU! (VIDEO)

Ostale Emisije
Autor: Glas javnosti

Beležimo ispovesti dve žene koje su, kako ističu, neopravdano bile u pritvoru u KPZ-u Sremska Mitrovica, "na mestu zločina destruktivnih državnih institucija, u odeljenju istrage, gde većina žena leži neosnovano, bez zločina, ali na kraju budu i osuđene, jer mora da se opravda pritvor"

Danijela Đilasović u pritvoru je provela dve godine i četiri meseca jer je bila osumnjičena za navodno saučesništvo u ubistvu supruga. Tokom boravka u pritvoru nijednom nije videla svoje dve ćerke. Jelena Gutić bila je u pritvoru po prijavi Centra za socijalni rad, zbog navodnog nasilja nad detetom i majkom.

Obe su sada na slobodi. Jelena je ponovo sa ćerkom, a Danijela vodi borbu da joj se vrate deca koja su kod babe i dede po ocu. Kroz suze govori da veoma teško podnosi to što deca nisu sa njom, a još joj je teže zbog toga što je, kako tvrdi, čovek kod koga su sada njene dve ćerke – nasilnik. Navodi i da je njen pokojni suprug radio nezakonite stvari i da su se, kada je to primetila, razišli, jer nije želela da dovodi u rizik ni sebe, ni decu.

Dokle se stiglo sa sudskim postupcima? Da li, i na koje načine, institucije mogu da vrše progon ljudi i dece? Kako izgleda život u pritvoru, šta je najteže? Zašto je Danijela štrajkovala glađu? Zbog čega tokom godina pritvora nijednom nije videla ćerke? Kako je potom izgledao prvi susret sa njima? Šta dalje? Kome su se obraćale, da li im je, i kako, odgovoreno?

Ispovesti možete pogledati u priloženom videu.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR