Glas Javnosti

‘GLAS’ NA ADI CIGANLIJI: PLAŽE POLUPRAZNE, UGOSTITELJI SE HVATAJU ZA GLAVU (FOTO+VIDEO)

Ostale Emisije
Autor: Glas javnosti

Oko podneva, kada smo je posetili, Ada Ciganlija je bila poluprazna. Ili polupuna, zavisi od ugla gledanja. Verovatno je razlog to što je radni dan, i što temperature nisu visoke.

Meteorolozi su najavili da temperatura u Beogradu danas neće preći 27 Celzijusovih stepeni.

Posetioci su uživali u beogradskom moru, kako mnogi zovu Adu Ciganliju. I to što je manje ljudi, ima svoje prednosti – više je mesta na plaži, u vodi, koja je čistija i bistrija.

-Ovde sam često, takoreći svaki drugi dan. Vreme provodimo najviše plivajući. Mi smo ranoranioci. Već u osam sati smo u vodi i do 10 sati skoro sve vreme plivamo. Voda je danas božanstvena: čista, topla, ni trave nema. Ovo nema nijedan grad, maltene u centru, a ovakav prostor. Divna je Ada – kaže za “Glas” jedna od Beograđanki koja se sa prijateljicom vraćala kući.

Mlada majka, koja je šetala sa dvoje male dece, kaže da upravo zbog njih dolazi svakog jutra na Adu, gde je deci zanimljivo i uživaju u kupanju. 

Bašte kafića i restorana bile su skoro prazne. Ugostitelji i prodavci požalili su se na trenutno slabu posetu, ali, kako su objasnili, još je rano, više mušterija očekuju popodne, kada se ljudi vrate s posla.

-Danas je loš dan, zato što je hladno, ali će valjda biti bolje. Nedelja je bila odlična, bilo je puno posla – rekao nam jedan od konobara.

Ada Ciganlija posetiocima nudi različite sadržaje. Tu su brojni sportski tereni, kafići, restorani, kiosci sa raznovrsnom robom… Na više punktova mogu se iznajmiti rekviziti za rekreaciju. Iznajmljivanje na sat vremena, na primer, bicikla, zavisno od vrste, košta od 130 dinara pa naviše, trotineta 500, a pedaline 800 dinara. Karta za vozić koji će vas provozati Adom je 150 dinara. Zavisno od ukusa i dubine džepa, možete se rashladiti sladoledom, pivom, pojesti kokice, kuvani kukuruz, pljeskavicu, neko jelo u restoranu… A možete poneti od kuće sve što vam je potrebno, sesti za neki od stolova u hladu drveća i uživati bez dodatnih troškova.   

Šta je ekipa “Glasa” zabeležila na Adi, pogledajte u videu: 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTARAKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP