Glas Javnosti

"BEOGRADSKI SINDIKAT" PORUČUJE: JOŠ NISMO DALI ZAVRŠNU REČ! (VIDEO)

Ostale Emisije
Autor: Glas javnosti

U emisji „Glas javnosti“ ugostili smo Ognjena Jankovića, jednog od osnivača i članova kultnog prestoničkog hip - hop sastava „Beogradski sindikat“.

Kako se „Sindikalci“ vraćaju na muzičku scenu velikim solističkim koncertom 18. decembra u Novom Sadu, sa Ognjenom smo razgovarali o novoj pesmi „I dalje kidam“, debitantskom filmu „Zlatni dečko“, ali i o razlozima zašto skoro uopšte ne nastupaju u Srbiji i kako je bilo repovati pred crnogorskom publikom posle litija. Takođe, dotakli smo se i zanimljivih momenata iz njihove dugogodišnje karijere, a pričali smo i brojnim aktuelnim temama.

Skoro čitavu deceniju ljubitelji rima ovog beogradskog hip-hop benda čekali su na njihov veilki solistički koncert. Sa raznim situacijama su se susretali, a Ognjen smatra da je i ovaj nastup, možda, greška u sistemu. Ono po čemu su prepoznatljivi su pesme sa rodoljubivom notom u kojima oštro izražavaju stavove kako o politici, tako i o svim ostalim dešavanjima u našoj zemlji. Numera „Divljina“ ih je proslavila, ali „Govedina“ je pokrenula prve burne reakcije zbog vrlo spornog teksta.

Iako ne znaju koliko će se još baviti muzikom, kako kažu momci iz „Beogradskog sindikata“, sa novom pesmom „I dalje kidam“ dobili su potpuno novu energiju i inspiraciju i ističu da još uvek nisu dali svoju završnu reč! Najavli su da od njih možemo očekivati i mnoge nove projekte.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR