Glas Javnosti

ANTIĆ I ANTONIĆ ZA „GLAS“: RAT PROTIV MURALA DONOSI MILIONE DOLARA?! (VIDEO)

Ostale Emisije
Autor: Glas javnosti

Mural sa likom generala Ratka Mladića u centru Beograda koji je bio prekrečen belom bojom, a potom je sa njega ta boja skinuta i mural vraćen u prvobitno stanje, podelio je javnost u Srbiji.

O pozadini onoga što se dešava oko murala za „Glas javnosti“ govore profesori Čedomir Antić i Slobodan Antonić.

– Ne možemo objektivno da sagledamo taj problem zato što se u ovom trenutku srpski narod u Bosni i Hercegovini bori za svoja osnovna prava. Dakle, sve ono za šta su u slučaju Hrvata, Bošnjaka, nacionalnih Crnogoraca, Albanaca na Kosovu, Albanaca u Makedoniji, Makedonaca – NATO, SAD i EU bili spremni da ratuju, sve to se pretnjom ratom osporava srpskom narodu u Bosni i Hercegovini – kaže Antić.
Dok god postoji takvo osporavanje, Mladić će biti i ostati komandant koji je uspeo da zaštiti srpski narod i da doprinese stvaranju Republike Srpske koja je bila legitimni izraz legitimnih težnji srpskog naroda i odbrana onih ustavnih prava koja su neustavno, nezakonito i nemoralno bila osporena srpskom narodu 1991, 1992. godine, navodi Antić.

– Odbacujem svaku zloupotrebu zločina da bi se stvorila velikobošnjačka država po cenu „Oluje“ nad Srbima u Republici Srpskoj. To je glavno pitanje sada, i sve ovo ostalo je predstava ljudi koji ovde, u Beogradu, koriste demokratska prava da bi iživljavali svoje političke, lične košmare – ističe prof. Antić.  
Vrlo je interesantno da su naši predstavnici takozvane građanske Srbije, kada je reč o nekoj simbolički važnoj, pogotovo identiteski važnoj stvari, obično govorili: pa, eto, Kosovo se ne maže na hleb, Ustav se ne maže na hleb, ćirilica se ne maže na hleb, a sada se odjednom mural maže na hleb i sad je to jako važno, i oko toga se pravi velika mobilizacija, svi komentarišu, to je postalo pitanje života ili smrti, kaže Slobodan Antonić.

– Mislim da se ipak na neki način taj mural, odnosno borba sa zidom na kome je mural, maže na hleb, jer će očigledno na osnovu toga biti dobijeni i novi grantovi, nova novčana sredstva, kojih nije malo. Ovih dana smo videli da je reč o bukvalno milionima dolara, odnosno evra, tako da se ipak na kraju pokazuje da se borba protiv murala maže na hleb – zaključuje prof. Antonić.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR