Glas Javnosti

ALEKSANDAR JOVANOVIĆ ĆUTA: CELA SRBIJA IZLAZI NA ULICU! (VIDEO)

Ostale Emisije
Autor: Glas javnosti

Imaćemo u subotu celu Srbiju na ulicama, blokadu svih magistralnih puteva i saobraćajnica, rekao je za “Glas javnosti” Aleksandar Jovanović Ćuta iz “Ekološkog ustanka” povodom protesta koji su najavljeni za četvrti decembar.

– Po informacijama koje imamo sa terena, priključile su se bukvalno sve, i ekološke i ostale organizacije, udruženja, građani, praktično ne postoji grad u Srbiji gde ljudi neće izaći na ulicu da blokiraju saobraćaj na dva sata, od 14 do 16 sati. To je plan – najavio je Jovanović.

“Ekološki ustanak” je pozvao ljude da se okupe u 13 sati kod Sava centra, a okupljanja će biti i u drugim delovima Beograda.

– Sve ovo što se radilo poslednjih 30 godina, ovo ludilo, ima za posledicu ovoliki narod na ulici. Posle ovoga niko više nikome neće moći da otima ništa. Zbog toga se izlazi na ulice – rekao je Jovanović.

Protest su najavili i advokati koji će se okupiti u subotu u 12 sati na Andrićevom vencu.

– Taj protest je, pre svega, zbog toga da bi se podržali građani i da se podrži bunt koji se probudio u narodu. Na Andrićevom vencu ćemo biti oko sat, a posle toga idemo ka najbližem mestu gde će se okupljati ljudi. Pretpostavljam da će građani, koji ne budu išli kolima, doći kod nas i onda ćemo zajedno krenuti ka auto-putu – izjavila je za “Glas javnosti” Sarah El Sarag, advokat.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR