Glas Javnosti

NASTAVLJENO SUĐENJE 'UBICI SA TVITERA' ZA SVIREP ZLOČIN NAD MILOŠEM: Optuženi propitivao POLICAJCE 'Da li ste mi davali cigaretu i terali me da pevam?'

AGRO TV
Autor: Glas Javnosti

Neđeljko Đurović tereti se za brutalno ubistvo studenta Miloša Mileusnića iz Čačka, a suđenje mu je nastavljeno danas u Višem sudu.

Na prethodnom ročištu, koje je održano 24. decembra 2020. godine, veštak Branko Mandić je procenio da je u noći ubistva Ðurović bio u stanju lake opijenosti, a na osnovu Ðurovićevog iskaza da je popio 5 do 6 pelinkovaca. Mandić smatra da je u pitanju jednostavna alkoholna opijenost, a ne i alkoholisanost. Izvršen je i uvid u iskaze ranije ispitanih svedoka.

Policija je ispitala svedoke Marka Kosanovića i Nebojšu Pavića, koji su obezbeđivali mesto zločina, a Đurović je pokušao da ukaže na ponašanje koje su policajci, navodno, nakon hapšenja imali prema njemu.

Kako se navodi, on je tvrdio da su mu oni rekli da uzme nož kojim je ubistvo počinjeno.

Svedoci su ispričali da je Đurović pokazao gde je bacio nož.

Foto: EnvatoElements

-Mi smo bili angažovani, jer su nas kolege zamolile da pružimo pomoć u vidu obezbeđenja. Kada smo prilazili licu mesta, tehničar je od izlaska iz auta sve vreme fotografisao prilaz mestu gde se nalazio nož. Optuženi nijednog momenta nije imao fizički kontakt sa nožem. To pre svega ne može da se dogodi zbog kontaminacije, ali i zbog bezbednosti jer niko ne bi dozvolio da lice koje je osumnjičeno ima kontakt sa takvim predmetom. Ušli smo u Ulicu Dimitirija Tucovića, iz nje smo skrenuli desno, popeli se uz jednu ulicu i tada je optuženi rukom pokazao nadole, na mesto gde je bacio nož. Tehničar je sišao i slikao nož”, rekao je tokom svedočenja Kosanović.

Tada mu je optuženi Đurović postavio nekoliko pitanja:

-Da li je tačno da ste mi davali dim cigarete?- rekao je Đurović.

Ovde se nije zaustavio sa postavljanjem vrlo čudnih pitanja.

-Da li ste sa mnom u kolima proveli 15-20 minuta, da li je sneg bio 20 centimatara na mestu gde je pronađen nož i utaban, da li mi je vaš kolega rekao da moram da se slikam sa nožem. Tada sam ja čučnuo i uzeo nož kao telefon- pitao je optuženi.

-Kategorički tvrdim da se to nije dogodilo-  odgovorio mu je Kosanović.

Foto: Glas javnosti/Ilustracija

Optuženi je potom rekao da je imao kontakt sa nožem, jer je morao da skloni sneg sa njega prilikom fotografisanja. Sa druge strane, policijski službenik Nebojša Pavić takođe je rekao da Đurović nije bio u kontaktu sa nožem.

-On je u kancelariji policijske stanice rekao da će da pokaže gde je nož. Otišli smo na lice mesta, to mesto je iza zgrade ispred koje je izvršeno krivično delo. Pokazao je gde je nož, tehničar je slikao mesto i izuzeo nož sa tog mesta. Optuženi nijednog momenta nije imao kontakt sa nožem. Moram da kažem da pre nego što smo otišli da nađemo nož, Đurović je pokazao i mesto gde je počinjeno krivično delo- rekao je svedok Pavić.

-Da li smo se sreli oko pola 1-1 noću u vašoj kancelariji”, pitao je Đurović, na šta mu je svedok Pavić odgovorio: “Da, jesmo, ali ne znam koliko je bilo sati- odgovorio je Pavić.

Đurović je potom rekao da su mu rekli u stanici da peva.

-Da li u vašoj kancelariji ima stolica za vezivanje i da li ste mi te večeri rekli: “Pevaj, mnogi su ovde pevali i što jeste i što nije.” I da li ste me ponudili cigarom”- nastavio je Neđeljko sa propitivanjem, na šta je svedok odgovorio: “U mojoj kancelariji ne postoji nikakva stolica za vezivanje.”

Podsećamo, student Miloš Mileusnić ubijen u noći između 26. i 27. januara 2019. godine na pločniku zgrade u ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu. Napadač je tada mladiću prišao i iz čistog mira izbo ga nožem nasmrt.

Početkom jula prošle godine na suđenju, veštak koji je veštačio DNK tragove na nožu kojim je usmrćen Mileusnić, izneo je mišljenje da je na dršci noža pronađen DNK trag optuženog Ðurovića, dok je na sečivu pronađen trag Mileusnićeve krvi.

Đurović je uhapšen ubrzo nakon zločina i od tada je u pritvoru.

(Glas javnosti/Telegraf)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR