Glas Javnosti

APEL LEKARA U ŠTRAJKU: PREDSEDNIČE, POMOZI DA SPASIMO “LAZU”, PACIJENTI SU UGROŽENI! (VIDEO)

Intervju
Autor: Glas javnosti

Gosti Glasa javnosti su dr Nadežda Pucar i Goran Anđelović, predstavnici sindikata u Klinici za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ koji mesec dana štrajkuju, zahtevajući hitnu smenu v.d. direktorke Ivane Stašević Karličić.

– Ova važna zdravstvena ustanova godinama se urušava, sprovodi se mobing, lekari odlaze sa klinike, stanje je alarmantno, pacijenti ugroženi, direktorka ograničava paletu lekova koji mogu da se koriste, sve manje se izdvaja za hranu bolničkih pacijenata, zbog čega oni praktično gladuju, jer su im obroci sve oskudniji, a zimi su u jaknama jer se greje samo par sati dnevno – navode, između ostalog, naši sagovornici.

Kažu da im je ugroženo pravo na štrajk, jer direktorka ne priznaje štrajk i svakodnevno izriče opomene pred otkaz zaposlenima koji štrajkuju, dok su ostali zaplašeni.   

Obraćanje svim nadležnim institucijama nije naišlo na odgovore, ističu sagovornici Glasa javnosti i apeluju da predsednik Srbije pomogne kako bi prestala agonija i urušavanje ove značajne zdravstvene ustanove.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR