Glas Javnosti

POKRET SRBA KRAJIŠNIKA: TRAŽIMO USVAJANJE REZOLUCIJE O GENOCIDU NAD SRBIMA U HRVATSKOJ (VIDEO)

Intervju
Autor: Glas javnosti

Mile Bosnić upozorava da Muzej žrtava genocida umanjuje broj žrtava i ulogu Alojzija Stepinca u genocidu nad Srbima u NDH.

On tvrdi da je Dijana Budisavljević lažna heroina i da je srpsku decu iz logora odvodila u hrvatske porodice pod uslovom da budu vaspitana u ustaškom duhu.

Genocid nad Srbma u Hrvatskoj se ne može svesti samo na logor Jasenovac, kaže Bosnić i dodaje da će Pokret Srba Krajišnika tražiti da Skupština Republike Srbije usvoji rezoluciju o genocidu na Srbima u NDH.

Osuđuje pokušaje Muzeja genocida da smanji broj žrtava. Bosnić koji je bio i ministar trgovine u Vladi RSK osvrće se na događaje koji su pethodili prihvatanju Vens-Ovenog plana i plana Z četiri i uzroke propasti RSK.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od Zdravka u 30.03.2024 17:33:08 h
     0 
Postovana redakcijo iz Glasa javnosti! Podrzavam Pokret Srba Krajisnika i hocu da potpisem Rezoluciju o genocidu nad Srbima u NDH a i u vreme devedesetih! Moj suprufg Pero i svekar Nedeljko o5.o2,1992. izvedeni su iz porodicne kuce u Sisku,R.Hrvatska izimasakrirani od naoruzanih i maskiranih pripadnika Handzar divizije i ostavljeni u siprazju nedaleko od Siska! Pripadnici Handzar divizije kao i pripadnici Vukovi, vrsili su *racije* i ubijali Srbe! Molim Vas posaljite mi Rezoluciju na gmail Hvala