Glas Javnosti

Dr VESNA STANKOVIĆ O EKOLOŠKOJ KATASTROFI: Ovde se više ne može živeti, potopio nas je OTROVNI cunami (FOTO+VIDEO)

Intervju
Autor: Glas javnosti

Ovih dana dogodila se ekološka katastrofa kada se u selu Mali Krivelj u okolini Bora izlila ogromna količina rudne pulpe iz rudnika Cerovo koja je potopila lokalni put, njive i slila se u reku.

O tome kako izgleda kada dve hiljade kubnih metara blata metalik boje, punog teških metala i ostalih opasnih supstanci, naleti poput cunamija, za “Glas javnosti” ispričala je dr Vesna Stanković iz tog naselja, lekar u borskom Domu zdravlja.
blato1 (1) 

Govorila je o tome kako nisu mogli da dopru do svojih kuća, kome su se obraćali, ko nije reagovao, kome su smetali novinari, a ko je to nazvao samo malim, bezopasnim incidentom, šta su uzroci, a kakve su posledice, šta će dalje preduzeti, zašto se tamo ne može više živeti, ima li rešenja…
blato2 Nažalost, kako je objasnila, ovo nije prvi put da je došlo do nesreće zbog pucanja cevi, a moći ćete da vidite i kako je, prilikom jednog ranijeg akcidenta izbio gejzir visine preko 50 metara.
blato3 

Ukazala je i na to koliko rudnik i rudnička postrojenja utiču na životnu sredinu i zdravlje ljudi u borskom kraju, koliko su česte maligne bolesti, kako najteža oboljenja ne mimolize ni one najmlađe, i kako se neki podaci o svemu tome kriju od javnosti.
blato4 

Ceo razgovor možete pogledati u priloženom videu:

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR