Glas Javnosti

DEMOKRATE ĆE IĆI DO KRAJA U SUKOBU SA TRAMPOM - DUŠAN PROROKOVIĆ (VIDEO)

Intervju
Autor: Glas javnosti

Osvrćući se na postizbornu krizu u Srbiji, Dušan Proroković smatra da je Vučić procenio da ne treba ići na ponavljanje beogradskih izbora i da nije previše zabrinut zbog najave protestnih okupljanja “Mi – glas iz naroda”.

Proroković je protiv mešanja stranaca u izbore jer oni to koriste kako bi ucenjivali Vučića oko Kosova. Cilj zapada je ulazak Kosova u NATO čime bi se Srbija našla u izuzezno teškoj geopolitičkoj situaciji. Srbiji na ruku idu izboru za Evropski parlament gde će prevagu odneti suverenističke snage.

Sve izvesnija pobeda Trampa na američkim izborima takođe bi išla Srbiji u prilog. Međutim, pitanje je da li će, s obzirom na nepomirljive suprotnosti i radikalizaciju prilika, do izbora uopšte doći.

Amerika nikada u svojoj istoriji nije bila bliža građanskom ratu, smatra Proroković. Rusija će pobedit u Ukrajini čak i ako dođe do širenja rata na Moldaviju. Za zapad je najbolje da što pre shvati da je sa Rusijom bolje pregovarati nego ratovati, poručuje Proroković i dodaje da bezbednost Evrope zavisi od dogovora sa Rusijom.

Proroković kaže da je rat na Bliskom istoku pokrenuo Netanjahu, jer je shvatio da moć njegovih zapadnih saveznika slabi i da će konačno biti primoran da pristane na stvaranje palestinske države. Proroković procenjuje da će rat na Bliskom istoku nastaviti da se širi i da će se u sukob uključiti veći deo arapskih i islamskih zemlja čije vlasti više neće moći da ignorišu želju naroda da se pomogne Palestincima.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR