Glas Javnosti

ŽRTVE TRGOVINE LJUDIMA TRAŽE PRAVDU, DRŽAVA SRBIJA ĆUTI! (VIDEO)

TV Glas
Autor: Glas javnosti

U Višem sudu u Kruševcu nastavljeno je suđenje u procesu vezanom za prvi rešeni slučaj krađe beba u Srbiji, što je dokazano i DNK analizama.

Biološki roditelji Mlađana Radivojevića, Milica i Radiša, tuže državu Srbiju, odnosno kruševačku bolnicu, zbog toga što su odvojeni od Mlađana još u porodilištu, jer im je saopšteno da je dete preminulo, a ustvari je dato drugim bračnom paru.  

Na današnjem ročištu iskaze su dali biološki roditelji Mlađana Radivojevića i predstavnici Opšte bolnice u Kruševcu.

Uživo ispred suda o detaljima celog slučaja i samog suđenja govorili su predsednik Udruženja Za istinu i pravdu o bebama član komisija Vlade Srbije za ispitivanje postupaka državnih organa u rasvetljavanju prijavljenih slučajeva nestalih beba u Srbiji Radiša Pavlović, i Milena Janković, advokat i član komisije.  

Oni su naveli da su Mlađan i njegovi roditelji žrtve trgovine ljudima koje traže pravdu, i da država Srbija treba da ih zaštiti, a ona to ne čini. Tokom današnjeg svedočenja Mlađanovih bioloških roditelja bilo je dosta emocija i suza. Međutim, na pitanja da li se Mlađan rodio u kruševačkoj bolnici, odnosno da li se njegova majka Milica porodila u toj zdravstvenoj ustanovi, predstavnici Opšte bolnice u Kruševcu nisu mogli da daju odgovor, što je svojevrsna tragikomedija, rekao je Radiša Pavlović.  

O svim detaljima pogledajte u priloženom videu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR