Glas Javnosti

DRAMA NA PROTESTU U NOVOM SADU! „GDE SU DECA, VRATITE IH MAJCI!“ – građani traže poštovanje odluke suda

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na drugom protestu pod nazivom „Vratite decu majci Ani Mihaljici“ veliki broj građana okupio se ispred Centra za socijalni rad u Novom Sadu dajući podršku majci kojoj je Centar, kako je istaknuto, nezakonito oduzeo tri maloletna sina sredinom novembra prošle godine.

Desetogodišnji Mihailo, šestogodišnji Gavrilo i trogodišnji Rafailo tada su smešteni u „Sigurnu kuću“ u kompleksu novosadskog Centra za socijalni rad. Kako je istakao advokat Ane Mihaljice Milan Bosika, sud je u međuvremenu prihvatio njegovu žalbu, ali Centar ne poštuje rešenje suda i ne vraća decu majci.

Uz uzvike „Vraćajte decu!“ građani okupljeni na protestu su, kao i pre nekoliko dana, zatražili da se majci dozvoli da vidi sinove. Izražena je bojazan da deca više nisu u pomenutom objektu, postavljeno je pitanje gde su i kako su, tako da su građani probili kapiju i ušli u dvorište Centra. I Ana Mihaljica se ispred Centra za socijalni rad potresnim rečima obratila okupljenim građanima, ali i javno službenicima Centra tražeći da vidi decu.

Zatraženo je da Ana Mihaljica, Milan Bosika i narodna poslanica Jelena Pavlović uđu u zgradu i uvere se da su deca tu i da su dobro, ali brojni pripadnici policije, i pored apela okupljenih da majka ima pravo da vidi decu, nisu dozvolili ulazak.

– To što se radi sa decom Ane Mihaljice je skandal, ometanje pravde, samovolja i bezakonje – rečeno je na protestu koji je počeo u 10 sati. Najavljeno je da se građani neće razilaziti dok se majci ne vrate deca, a pozvani su i ostali građani da se pridruže i daju podršku majci Ani Mihaljici. Na protestu su govorile i druge majke koje su imale slične probleme.

Na protestu je pročitano i rešenje Agencije za sprečavanje korupcije iz 2022. godine o tome da se izriče mera javnog objavljivanja preporuke Agencije da se, zbog kršenja Zakona o sprečavanju korupcije, direktorka Centra za socijalni rad u Novom Sadu Jelena Zorić razreši te dužnosti.  

Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR