Glas Javnosti

Upoznajte Ivu Zimonjić Marković, ženu od gume i petostruku šampionku u ritmičkoj gimnastici (VIDEO)

Glas Života
Autor: Glas javnosti

Gost emisije Glas života bila je Iva Zimonjić Marković, petostruka šampionka ispred Jugoslavije u ritmičkoj gimnastici.

Prvi susret sa gimnastikom nije bio obećavajući, jer su je treneri poslali kući, jer joj telo nije bio gipko.
Njeno telo i po njenom mišljenju nije imalo prirodnu gipkost i smatra da je sve posle njen svakodnevni rad i disciplina.
11godina je provela u Partizanu koji i danas obožava i sve do danas je poslom bila vezana za ime Partizan, ali i košarkaški klub u kome je bila u timu za odnose sa javnošću. Dugo godina je radila i na radiju MIP koji je bio radio FK Partizan kao sportski novinar.
U periodu sankcija i najtežem periodu za naš sport je osvajala medalje, zahvaljujući sponzorstvu našeg JAT-a, gde joj je otac bio pilot.
Najteže u profesionalnom sportu su joj bile restrikcije u ishrani i svakodnevno merenje. Iako je bila idealne figure, treneri su u jednom periodu mislili da treba da smrša 2kg, zbog čega je imala i zdravstvenih problema.
Karijeru je završila na vrhuncu, jer je tako odlučila. Želela je da završi posle Olimpijskih igara, ali je u godini kvalifikacija bilo bombardovanje Srbije i odlazak na Olimpijadu je bio nemoguć.
Iva danas vodi školu ritmičke gimnastike za decu i polako organizuje i nešto za žene, popularni streching ili istezanje.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR