Glas Javnosti

Sonja Pavlović, arhitekta i samostalna poslanica o najugroženijim mestima u Srbiji: ZLOČIN BEZ KAZNE (VIDEO)

Glas Života
Autor: Glas javnosti

Gost emisije Glas života bila je Sonja Pavlović arhitekta i samostalna poslanica. Poseduje licencu za arhitektonske projekte slobodnih prostora, instalacija vodovoda i kanalizacije.

Sa Sonjom Pavlović pričali smo o najugroženijim mestima u Srbiji i koliko je novca potrebno da bi očistili našu životnu sredinu.
Kao samostalna poslanica zahteva poštovanje zakona o izgradnji, a naročito onih objekata koji ugrožavaju životnu sredinu.
Jedan od najvitalnijih sistema u gradovima je vodoprivredna infrastruktura koju čine vodovodi sa izvorištima, kanalizacija i sistemi zaštite od poplava.
Jedno od ekološki ugroženih mesta u Beogradu je Savski nasip, koji je odbrana od poplava, a koji je zbog 300 bezpravnih vila u rečnom koritu, pretvoreno u saobraćajnicu.Saobraćaj na Savskom nasipu oštećuje nasip koji brani više od 100000 ljudi od poplava.
Ilegalni objekti na beogradskom vodoizvorištu ugrožavaju vodosnabdevanje grada.
Septičke jame tih objekata nalaze se pored Reni bunara koji crpe podzemne vode odakle građani dobijaju vodu. Buše se Reni bunari da bi se iz njih krala struja.Poprečni putevi koji vode do tih vila menjaju prirodni tok vode.
Grade se objekti u Nacionalnim parkovima, a šume se neselektivno seku samo zbog finansijske dobiti.
Mini hidroelektrane će nam ne samo uništiti reke već i čitav ekosistem i živi svet u tim predelima. U Srbiji je planirana gradnja 800 mini hidroelektrana i sve one će obezbediti samo 3% ukupne struje.

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR