Glas Javnosti

GLAS ŽIVOTA - NOVAKOVA ISHRANA, dr Dragan Ivanov

Glas Života
Autor: Glas javnosti

Gost emisije Glas Života bio je dr Dragan Ivanov internista i specijalista za biljnu ishranu.

Čovek koji je od rođenja vegetarijanac, čija su majka i baka bile vegetarijanaci, o čemu su u ono vreme učile iz Biblije.
Dr Ivanov smatra da ne možemo lečiti savremene bolesti sko ne upoznamo principe zdrave ishrane i ne primenjujemo ih svakodnevno. Osnovni princip ishrane je kvalitetna hrana. Osim meseca na njegovom jelovniku je sve, čak i jaja i mlečni proizvodi. Voće, povrće, orašasti i plodovi su osnovni u njegovoj ishrani. Oni koji žele da izbace meso iz svoje ishrane neka ne brinu za proteine, postoje namirnice koje su bogate proteinima isto koliko i meso.
Polen ima više aminokiselina od mesa.
Biljna ishrana nam daje više energije i luči one fine hormone koji su zaslužni za osećaj sreće i zadovoljstva.U današnje vreme nam treba seratonin koji možemo pospešiti ishranom. Rekao nam je koje namirnice imaju antianksiozno dejstvo.Možemo paniku umiriti ishranom. Hrana je goriva za organizam i ne smemo izlagati sebe naporu i radu bez dobre hrane. Otkrio nam je koji prirodni sos i kako možemo napraviti.
Autofagija je čudesan lek koji je u nama. Najbolja terapeutska, preventivna i isceljujuća terapija koja se pokreće na nekoliko načina, ne samo ishranom. Autofagija nije samo gladovanje, ali postoje i naučni dokazi šta samo time dobijamo. Autofagija je čišćenje organizma iznutra od metaboličkog đubreta, a stvaramo lakše nove mlade ćelije.
Svi želimo da budemo mlađi i živimo duže, to autofagijom možemo. Svakoga dana u svakom organizmu se stvara maligna ćelija koja se autofagijom prepozna i prirodno uništi, što je preventiva malignih oboljenja.
Fizička aktivnost stimuliše autofagiju.
Terapijski protokol dr Ivanova nije samo ishrana i možda je i to osnovni razlog zašto mu se Novak Đoković obratio, iako je godinama pre vegetarijanac. 

 

BONUS VIDEO


https://www.youtube.com/watch?v=iE5P2TgYxAU

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR