Glas Javnosti

GLAS ŽIVOTA - BEOGRAD, U DVA MANDATA, Milica Lundin, supruga švedskog diplomate

Glas Života
Autor: Glas javnosti

 Povodom nacionalnog dana Kraljevine Švedske gost emisije Glas života bila je Milica Lundin, pijanista, predsednica Međunaridnog kluba žena i supruga ambasadora Švedske u Srbiji.

Milica Lundin je rođena na Cetunju u porodici istoričara umetnosti. Njen otac je bio prvi istoričar umetnosti u Crnoj Gori.
Završila je Muzički akademiju, školovala se i u inostranstvu, a svoju karijeru je osim aktivnih koncertnih nastupa posvetila i problemima publike za klasičnu muziku.U saradnji sa
Zadužbinom Ilije M. Kolarca, organizuovala je konferenciju o razvoju publike za klasičnu muziku koja je okupila stručnjake iz Srbije i Evrope u pokušaju popularizacije klasične muzike.
Ispričala nam je kako izgleda život u diplomatiji i kako često menjanje zemalja kroz svoje diplomatske misije utiču na porodicu i decu.
Milica i njen suprug ambasador Švedske u Srbiji Jan Lundin živeli su u Rusiji, Litvaniji, Nemačkoj, a najvažnije nepisano pravilo u diplomatiji je da ste vi u svakom momentu predstavnik jedne zemlje.
Švedska je zemlja sa visokim životnim standardom i zemlja koja na najvišem nivou održava životnu sredinu. Prva je i osnovala nacionalne parkove. Ljudi u Švedskoj veliki deo vremena provode u prirodi. Ispričala nam je njeno viđenje Beograda u dva mandata i koje su prednosti i mane u odnosu na źivot u Švedskoj. Milica Lundin je i predsednica međunarodnog kluba žena u Srbiji koji osim što okupljanja i druženja organizuju značajne humanitarne akcije u zemlji.

BONUS VIDEO


https://www.youtube.com/watch?v=VTpQf_yTRdc

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR