Glas Javnosti
posta

Arhitekta i ulični umetnik ANDREJ JOSIFOVSKI, čovek koji je napravio najveći portret Novaka Đokovića na svetu! (VIDEO)

Glas Života
Autor: Glas javnosti

Arhitekta i ulični umetnik Andrej Josifovski, poznat pod nadimkom "Pijanista", napravio je najveći portret Novaka Đokovića na svetu dužine 24 metra a širine 11 metara, koji zauzima neverovatna 264 kvadratna metra!

Posebno zanimljiv podatak je da je ovo prvi crtež ovog tipa na teniskom terenu!

Povod crteža pod nazivom “ŠLJAKAnje terena” i celokupnog projekta “Prvo očistimo sebe, pa pogledajmo druge”, nastao je iz želje da se pruži podrška najboljem teniseru sveta i da se pokaže da u Srbiji postoje ljudi koji vrednuju sve što Novak Đoković radi i čini za naš narod, i ne zaboravljaju njegova dela uprkos izazovima sa kojima se naš teniser susreće.

- Novak je čovek koji ima izuzetan sjaj. On pohodi naše snove i svima nam je motivacija. Teško je naći tako velike reči  koje bi ga opisale. Citiraću ovom prilikom mog prijatelja Srđana Timarova, koji je rekao sledeće: “Svi vi koji nemate dara da sagledate njegovu svetlost, ostaćete tamo, u mraku njegove senke.” E, to je Đoković, govori Josifovski, kome je za crtež na šljaci bilo potrebno šest sati neprestanog, ali zabavnog, rada. Naime, od ponoći, kada je izašao na teren broj dva u TK Đukić, sve do šest časova ujutro, “Pijanista” je “šljakao”, pazeći na svaki detalj brižljivo osmišljenog dizajna.

Pogledajte celu emisiju sa Andrejem Josifovskim

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR