Glas Javnosti

DR VANJA MILOŠEVIĆ:

Glas zdravlja
Autor: Glas Javnosti

Dr Vanja Milošević, ginekolog klinike Narodni front pojasnio je da razume sluđenost naroda izazvanu pandemijom. On je rekao da je klinika Narodni front u proteklom periodu imala zabeležen rast broja porođaja ali je otkrio i koji je razlog.

-Biću potpuno otvoren,  razlog je što su neka porodilšta bila prebačena u Kovid sistem pa nisu radila. Generalno strah kod trudnica i budućih majki je opravdan jer je izostala doslednost kako mojih kolega tako i medija.  Plasiraju se bombastični naslovi i neproverene informacije, a trudnoća je jedno veoma osetljivo stanje i onda je taj strah povećan. Rekao je Vanja.

Na temu vakcinacije dr Milošević ima jednu veoma jasnu teoriju.

-Učinili smo sve da devalviramo Torlak a sada uvozimo vakcine. Zato je narod podeljen. Ja sam siguran da je Torlak proizvodio vakcine niko vakcinaciju ne bi dovodio u pitanje kao što je to bio slučaj ranijih godina. Devalvirali smo gotovo sve, i crkvu i porodicu pa i zdravstvo.

 Ipak moram da napomenem da sve trudnice koje su primile vakcinu, mislim na žene koje nisu znale da su trudne a vakcinisale su se, da su sve rodile živu i zdravu decu.  Tačka - objašnjava doktor Milošević koji se osvrnuo i na korupciju u zdravstvu.

-Mi nismo trgovci. Mi smo lekari. Znate, svako ko traži novac od pacijenta isto je kao da je uzeo novac sa oltara u crkvi, sa ikone. A da li bismo uzeli novac sa ikone? Ne bismo, jer se plašimo Boga... Znate, neko će reći da sam renesansan ali zaista je tako.

O tome zašto je sve više žena koje nezadovoljne izlaze iz porođajne sale i koliko košta porođaj u Srbiji doktor je bio veoma jasan.

-Svako ko naš poziv kalja i ne radi ga časno i pošteno, ne treba ni da ga radi. Zaista nije teško biti fin, ljubazan. Znate, kažu, žena nikada nije bliže tome da izgubi svoj život od onog momenta kada ga daje. Kada se porođa. Inače sa majčinstvom ne treba kalkulisati, to su zapravo ključna pitanja. Kome ćemo ostaviti ove reke ove lepote koje imamo, ako ne promovišemo prave vrednosti kao što je rađanje, ja se sve ove godine za to zalažem- završio je dr Milošević.

Ceo razgovor pogledajte na našem kanalu:

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR