Glas Javnosti

SVETSKI RAT NA VRATIMA, U DAVOSU PANIČNI STRAH ZBOG NATO, TRAMPA I BOLESTI X, NAJBRUTALNIJE DRŽAVE (VIDEO)

Glas Penzionera
Autor: Glas javnosti

Od Drugog svetskog rata svetskom političkom, ekonomskom i vojnom scenom vladala je jedna država, mnogo jača i od čitavog NATO, koju su pratile države mešetari i sejači brutalnosti, ali, svet ubrzano ide ka multipolarnosti na svim tim područjima.

Da li će sila No1 to mirno posmatrati izgleda da zavisi isključivo od njenog rukovodstva, a promene na čelu Amerike najviše brinu Evropu. Na nekada smotri prestiža u Davosu po prvi put prevladava strah, da li je to prilika za buđenje ili poniznost, za menjanje glavne svetske politike ili za savijanje glave i kičme i ponizno prihvatanje uloga marioneta i sluga velikih.

O tim pitanjima, virusu straha koji se širi planetom, novoj bolesti X i mnogim drugim, kao i o porukama sa Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, koji je ove godine po mnogim pitanjima drugačiji od svih prethodnih, i sa sastanka Nesvrstanih u Ugandi, razgovarali smo sa mr Draganom Trifković, direktorom Centra za geostrateške studije i prof. dr Zoranom Vitorovićem, novinarem.

U opuštenom razgovoru bilo je reči i o najezdi špijuna, ne samo na Balkanu već i po Evropi, opasnostima koje prete čitavom svetu zbog ratova koji se vode i novih koji se potpaljuju, veštačkoj inteligenciji, novim pandemijama i nepoznatim bolestima, recesiji, inflaciji i socijalnim problemima koji kao nikada do sada tresu i Evropu i prete joj slomom.

Posebna pažnja je posvećena osvetljavanju država koje odlikuje najbrutalnija politika i mešetarenja koja zagorčavaju život svima drugima, ali, čini se, da seku i granu na kojoj sede.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR