Glas Javnosti

KO VLADA SVETOM I KAKO SE PERU PARE: ŽUTO ZA ŽUTO, RAT JE BIZNIS! (VIDEO)

Glas Penzionera
Autor: Glas javnosti

Sa Prof Dr SNEŽANOM NENOM ŠANTIĆ, doktorom ekonomskih nauka, razgovarali smo o mnogim aktuelnim pitanjima, pa je istaknuto da u ekonomski napadnutim državama peta kolona radi u tri smene, a prvi cilj je da se privatizuju prirodni resursi i sve što vredi.

Tako se na perfidan način menja sistem. Nije prijatno da su vlasnici rudnika u Srbiji stranci, da se strancima plaća taksa na naše prirodne termalne vode.

Sve što se do sada uradilo u ovoj politici je iz kredita, a dug je loš drug, to je dugoročno sa velikim posledicama. Dug Srbije u poslednjih 20g je 4x uvećan, ko će to da vraća i kako? Žalosno je da na mejnstrim medijima nemate sagovornike nego se nađete među ostrašćenim pljuvačima drugačije mislećih.

Ne postoje džabe pare ni bespovratna sredstva, a najbolja trgovina je trgovina parama. Uspešni i mudri u trgovinu novcem uvode pravni sistem. On prati tokove novca, u banana ekonomijama ne.
Vlasnici novca vladaju planetom. Ratovi se vode zbog novca.

Rat je biznis i najisplativiji posao. Lobisti su najbolje plaćeni, rade u interesu novca, plaćaju ih čak i za izazivanje nemira, oni procenjuju države kojima treba dati pare da bi se zaradilo, a u njima imaju i svoju petu kolonu. Tim parama se vrši finansijska neokolonijalizacija, iznosi kapital iz Srbije i ukupno osiromašujemo, jer nam se iznešeni kapital vraća još i kao kredit pa nas dodatno ekonomski iscrpljuju sa zastrašujućim kamatama i navodno dozvoljenim minusom koji je preko 40% godišnje. Privatizovana nam je čak i penziona kasa, fond i njegova imovina.

Nemamo više ni prave majstore za mnoge poslove, niti zanatlije. Ekonomija nekada je bila planska a sada kod malih država u funkciji političkog profita. Iz razorene zemlje smo 1945 izašli kao srednje razvijeni, stvorili lep život, a sada sve to uništavamo i rasprodajemo. Ukoliko se elektroprivreda proda sa nama i ekonomijom je gotovo, tako da je predaja EP KiM pogubna. Nismo lideri u Evropi po ekonomiji, to je marketing. Mi živimo rijaliti život koji se preneo i na Skupštinu. Nije lako živeti u unutrašnjosti, beogradizacija Srbije nije dobra, moramo se vratiti selu, ono nas hrani a sela su nam prazna i sa standardom života od pre 70g.

Degradirali smo mnoge vrednosti.

Zato će nam stranci, migranti, naseliti sela i promeniti demografsku sliku.

Migranti bi za 3x manje pare radili kao poslanici i ministri, pa i njih kao radnike treba menjati njima.

Iza banaka stoje korporacije, pa osiguranja i reosiguranja, iza svega stoji krupan kapital.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR