Glas Javnosti

NESTOROVIĆ UZVRAĆA UDARAC BIVŠIM SABORCIMA: Pokret MI – Glas iz naroda kreće sa sakupljanjem potpisa za stranku

Politika
Autor: Glas javnosti

Pokret MI – Glas iz naroda najavio je da kreću u prikupljanje potpisa za osnivanje stranke, pošto su u subotu održali osnivačku skupštinu, stoji u saopštenju objavljenom na njihovom sajtu.

Napominju da im je potrebno 10.000 potpisa u roku od 30 dana koji je počeo da teče 25. februara.

“Jasno je da će nam zadatak jako otežati nemili događaji oko pokušaja razbijanja našeg pokreta. U medijima se u isto vreme mešaju tačne i izmišljene informacije, razna tumačenja i šumovi. Na našim zvaničnim kanalima nastavićemo da objavljujemo linkove i sadržaj koji unose pojašnjenja”, navode.



(Foto: Printskrin)

Kako bi opovrgli teze Branimira Nestorovića i Aleksandra Pavića, dvojice osnivača “MI” koji su se razišli sa ostalim osnivačima i najavili formiranje svoje organizacije, “MI – Glas iz naroda” prilaže poruku koju je, kažu, Nestorović poslao u Telegram grupi poslaničke grupe “MI”.

Navode da ta poruka dokazuje da Nestorović i Pavić nisu napustili sastanak, već pokret.

“Obaveštavam vas da smo Pavić i ja istupili iz pokreta, oni koji nas podržavaju neka ne dolaze na sastanak”, stoji u poruci koja je stigla navodno od Nestorovića koja je odgovor na poziv za hitan sastanak poslaničkog kluba koji je došao od strane ostalih osnivača.


Odbacuju optužbe o navodnim finansijskim malverzacijama i navode da su one dokazane kao nesitinite i dok su u starešinstvu stranke bili Pavić i Nestorović.

“Napadi na nas lično su deo istog scenarija, oni koji govore na taj način u stvari govore o sebi, a mi nećemo odgovarati na takvu vrstu napada, niti ćemo uzvraćati na taj način”, poručuju.

Napominju da “uplitanje Dodika nije krenulo do nas, nego ga je sam Nestorović spomenuo”.

“Na svojoj konferenciji za štampu g. Dodik je izjavio „pokušao sam da mu kažem da bi bilo dobro da se formira vlast u Beogradu, kako bi se Srbija stabilizovala”, kažu iz “MI – Glas iz naroda”.

Navode da poslanici koji su uz njih izvesno Siniša Ljepojević, Mitar Kovač, Branko Pavlović, Dragan Stanojević, Ana Krstić, Ana Ivanović i Jovan Janjić. Očekuje se još odgovor jedne koleginice koja je u inostranstvu, dodaju.

Poručuju da ne žele da doprinose “cirkusu” koji se kreira oko raskola pokreta, kao ni dizanju mulja koji se “kreira iznošenjem brojnih spektakultarnih ludosti jer smatramo da je njihov osnovni cilj da odvraća pažnju sa ključnih problema koji bi morali da se rešavaju u državi”.

Navode i da objektivno ovakav način razbijanja pokreta koji ima veliki naleta i potencijala, stoprocentno odgovara vladajučoj grupaciji.

Smatraju da je nastavak borbe jedini pravi odgovor na dela onih koji su, kaže, razbili pokret.

Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Милош u 27.02.2024 19:50:13 h
     0 
види се да је Несторовић комуњара и другосрбијанац,да не кажем удбаш,јер пише латиницом.А зна се да је ћирилица српско национално и службено писмо.То ми је сасвим довољан доказ да он ради за власт,која је такође другосрбијанска и анти српака.