Glas Javnosti

EKSKLUZIVNI INTERVJU DR ŽUJOVIĆA ZA GLAS JAVNOSTI: Smrtnost od KORONE veća u danima kada je vazduh zagađeniji! (VIDEO)

Glas o Koroni
Autor: Glas javnosti

Pulmolog dr Dejan Žujović je kazao da svaki peti stanovnik gradova Užica i Valjeva umre od posledica zagađenosti vazduha.

-Zagađenost je usko vezana i sa porastom broja infarkta miokarda, ali i moždanim udarima. U danu u kome je zagađenost vazduha bila kao juče, broj pacijenata koje hospitalizujemo je za 30 odsto veći u odnosu na dane kada je vazduh čistiji – kaže za naš portal dr Žujović.

Žujović je istakao da je i „ smrtnost od korone veća zu danima velikog zagađenja vazduha“.

On je govoreći o tome da li je Srbija sposbna da zajedno sa Rusijom proizvodi vakcine, rekao da „mi nemamo kapacitet za proizvodnju vakcina , jer je Institut „Torlak“ odavno prodat“.

- Sve što mi možemo da proizvodimo su oni korneti u koje mogu da pakuju vakcine- rekao  je Žujović.

Upitan koliko je vakcina protiv korone, po njegovom mišljenu,  pouzdana , on je kazao da njega „ne brine njena bezbednost, koliko efikasnost“.

-Vakcina neće do kraja rešiti problem. Potrebno je da se zna koliko je ona efikasna i koliko traje zaštita kada se vakcinišete. Za sada je to nnepoznato, ai nećemo to znati još neko vreme – istakao je Žujović.

On smatra da je u borbi sa korona virusom neophodno napraviti „sistemske promene“.

-Problem je što mi više nikome ne verujemo. A i kako da verujete nekome ko vas je toliko puta slagao – upitao je Žujović.

On je istakao da je potreban drugačiji „pristup problemu“, a da je to moguće samo „ako se promeni svest“.

Šta je još dr Žujović rekao o lečenju pacijenata od korone, stanju u bolnicama, preopterećenosti zdravstvenog sistema pogledajte u intervju „Glasu javnosti „ na linku.

(Glas javnosti)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR