Glas Javnosti

Zvučnici u obliku rakete, koji i koštaju kao raketa

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Kompanija sa sedištem u Velikoj Britaniji pod nazivom Cosmotron predstavila je par jedinstvenih zvučnika koji nisu ništa drugo do umetnička dela.

Nazvani Cosmotron 130 i Cosmotron 50, skulpturalni zvučnici su dizajnirani da izgledaju kao sjajne rakete i imaju dašak stimpanka u sebi. Zvučnici su deo projekta Cosmotron koji je osmišljen pre nekoliko godina sa ciljem da napravi „najlepše i najbolje projektovane zvučnike na Zemlji“. Ono što je čudno, jeste činjenica da se ne zna mnogo toga o kompaniji osim podatka da ima svoj proizvodni pogon u Severnom Velsu i da je vodi par vlasnika koji više vole da budu poznati u javnosti kao WW i M.Cosmotron 130 skulpturalni zvučnik u obliku rakete je izliven od čvrste bronze i ima komponente napravljene od nerđajućeg čelika. Materijali su odabrani zbog njihove otpornosti na koroziju i njihove unutrašnje čvrstoće. Štaviše, bronza je tradicionalno bila izbor materijala za izradu skulptura. Kompanija kaže da je potrebna tona bronze da se napravi par zvučnika Cosmotron 130, a metode proizvodnje koje se koriste garantuju kvalitet bez premca.

Što se tiče dimenzija, podni zvučnik Cosmotron 130 je masivan a njegove dimenzije su 163 cm visine i 80 cm širine. Srećom, opremljen je točkovima koji olakšavaju njegovo pomeranje. Što se hardvera tiče, zvučnik je opremljen sa tri 8” Nektel obložena mid-vufera, dva 10” sabvufera i 1,2” berilijumskim visokotoncem.


Sigurno ste pretpostavili da Cosmotron 130 neće biti jeftin, par zvučnika koštaće vas oko 1,11 miliona dolara.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR