Glas Javnosti

ZANIMLJIVOST ZA SVE LJUBITELJE TEHNOLOGIJE: Kako bi danas izgledali mobilni telefoni da nije izašao prvi iPhone?

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Majner je u ponedeljak tvitovao da 2005. godine njihova najveća briga nije bio Apple, već Microsoft koji je lansirao Windows Mobile. Kao odgovor, Android je predstavio Sooner i Dream, dva telefona koja je trebalo da deluju kao "mali računari u vašem džepu, proširujući pristup i obogaćujući svoje usluge sa lokacijom"

"Sve vreme smo radili na dva telefona, Sooner, više nalik na blackberry i Dream, zasnovan na ekranu osetljivom na dodir. Nakon lansiranja iPhone-a, otkazali smo Sooner da bismo se fokusirali na Dream (na kraju i na Google G1), ali se njegov dizajn malo promenio u odnosu na ovaj prikaz napravljen 5 meseci pre lansiranja iPhone-a", napisao je Majner uz fotografiju telefona.

Konačni redizajn za G1 postao je ekskluzivni T-Mobile HTC pametni telefon, i prvi pametni Android na tržištu, koji je objavljen u septembru 2008. godine.


Klizač je zadržao ekran osetljiv na dodir, ali je bio malo ravniji od originalnog dizajna, a tasteri na qwerty tastaturi su malo više virili.

HTC Dream je prodat van SAD u beloj boji, dok je T-Mobile G1 bio u crnoj boji. Prodaja je prestala 2010. godine prenosi Telegraf Biz

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR