Glas Javnosti

WhatsApp unapređuje sigurnost korisnika: Stiže e-mail verifikacija za korisnike

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

WhatsApp se priprema za uvođenje nove funkcije e-mail verifikacije sa ciljem pojačanja sigurnosti korisničkih naloga.

Ovaj novi sistem, trenutno u fazi beta testiranja, predstavlja dodatni sloj zaštite za korisnike aplikacije.

Kompanija Meta, vlasnik WhatsApp-a, već testira ovu funkciju sa ograničenim brojem beta korisnika, kako javlja WABeta.info. 

Korisnici su obavešteni da verifikuju svoje naloge pomoću ličnih e-mail adresa, nagoveštavajući da je funkcija još uvek u ranoj fazi implementacije.


Razvoj sistema e-mail verifikacije na WhatsApp-u traje od avgusta, a glavni cilj je poboljšanje sigurnosti korisničkih naloga.

Proces verifikacije je jednostavan: korisnici unose svoju e-mail adresu i čekaju da stigne verifikacioni e-mail. Nakon potvrde putem linka u e-mailu, njihov nalog postaje verifikovan.

Ovaj korak je u skladu sa WhatsApp-ovim posvećivanjem pažnje privatnosti i sigurnosti korisnika, podvlačeći značaj zaštite korisničkih podataka i komunikacija, uključujući i kriptovanje od kraja do kraja.

Uvođenje e-mail verifikacije dolazi kao odgovor na rastuće sajber pretnje. Iako zvaničan datum izdavanja ove funkcije još uvek nije otkriven, očekuje se da će uskoro postati široko dostupna.


Pored e-mail verifikacije, WhatsApp istražuje i druge sigurnosne mere kako bi osigurao da korisnički podaci ostanu zaštićeni u digitalnom svetu koji se neprestano razvija.

Uz ove inovacije, WhatsApp nastavlja da gradi poverenje svojih korisnika i uspostavlja se kao vodeća platforma za sigurnu digitalnu komunikaciju.Glas javnosti/U01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR