Glas Javnosti

Viber dobio sertifikat: Potvrđena sigurnost, pristupačnosti, poverljivosti i privatnosti

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Viber je nosilac sertifikata koji se dodeljuje organizacijama koje demonstriraju najbolje bezbednosne prakse u svojoj klasi.

Viber, najpopularnija platforma za privatnu i bezbednu razmenu poruka i glasnovnu komunikaciju u Srbiji sa uspehom je okončala proces sertifikacije po standardu SOC 2 (Service Organization Control) tipa II. SOC 2 predstavlja standard revizije razvijen od strane Američkog instituta za sertifikovane javne račune (AICPA) čiji rigorozni kriterijumi imaju za cilj da utvrde najviši nivo sigurnosti, pristupačnosti, poverljivosti i privatnosti korisničkih podataka.

Revizija koju je sprovela jedna od najvećih mreža profesionalnih servisa na svetu, Ernst & Young, potvrdila je da praksa, pravila, procedure i operacije Rakuten Vibera ispunjavaju SOC 2 standarde.

"Dodela sertifikata usaglađenosti sa kriterijumima SOC 2 tipa II predstavlja značajnu prekretnicu za Rakuten Viber i svedoči o našoj potpunoj posvećenosti ka osiguranju bezbednosti i privatnosti naših korisnika", izjavio je Liad Šel, potpredsednik odeljenja inženjeringa i CISO aplikacije. "Ovaj sertifikat potvrđuje naš proaktivan pristup bezbednosti informacija i posvećenost održavanju najviših standarda zaštite podataka. Nastavićemo da dajemo prioritet poverljivosti i integritetu informacija koje su nam poverene, u nastojanju da obezbedimo sigurnu i pouzdanu platformu za razmenu poruka članovima naše globalne zajednice".


Pored usaglašenosti sa SOC 2, iz kompanije Rakuten Viber kažu da nastavljaju sa daljim poboljšanjem svoje infrastrukture kroz primenu dodatnih slojeva otpornosti i još pomnijim praćenjem aktivnosti na njenoj platformi. Već tokom 2016. godine Viber je postao jedna od prvih vodećih aplikacija za razmenu poruka koja je kao standard primenila enkripciju s-kraja-na-kraj za sve privatne direktne grupne prepiske i video pozive.


Glas javnosti/SL

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR