Glas Javnosti

HUGO BOS U PADU: Nakon istorijskog procenta, akcije u padu do 18 odsto

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Akcije nemačke kompanije Hugo Bos, poznate po svom istoimenom brendu luksuzne odeće, su danas u jutarnjim časovima pale za 18 odsto nakon što je izvršni direktor firme Danijel Gridel najavio da ciljevi prodaje u iznosu od pet milijardi evra u 2025. godini možda neće biti ispunjeni.

Grider je rekao da je 2023. godina bila "rekordna" za Hugo Bos pošto su prihodi kompanije sa sedištem u gradu Mecingenu porasli za 18 odsto međugodišnje na 4,2 milijarde evra.

On je istovremeno najavio da će u tekućoj godini prihodi Hugo Bosa porasti znatno skromnijim tempom, za tri do šest odsto međugodišnje, kao i da će pomenuti ciljevi prodaje za 2025. godinu biti "malo odloženi".

Makroekonomski i geopolitički uslovi negativno utiču na izdatke potrošača pošto su i drugi luksuzni brendovi kao Barberi ili LVMH primetili usporavanje prodaje.


Grider ipak smatra da je Hugo Bos dobro pozicioniran na tržištu kao "pristupačan luksuzni brend" koji može da ponudi fleksibilnost cena bez ugrožavanja profitne marže.

Akcije firme Hugo Bos su nakon jutrašnjeg pada malo porasle i njihova vrednost je prema podacima sa sajta Franfurtske berze u 10.48 sati iznosila 52,02 evra po deonici.



Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR