Glas Javnosti

AIR SERBIA SAOPŠTILA: Prošlogodišnji profit 40,5 mil EUR, dvostruko veći nego prethodne godine

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Air Serbia je u 2023. godini, prema preliminarnim rezultatima, ostvarila rekordni profit od 40,5 mil EUR, dvostruko veći nego nego prethodne godine, saopštila je srpska nacionalna avio-kompanija.

Air Serbia navodi da je ovakav poslovni rezultat postignut zahvaljujući uvođenju više od 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i prevezenih putnika, kao i efikasnom poslovanju.
- Srpska nacionalna avio-kompanija je nastavila sa pozitivnim trendom poslovanja i praktično zabeležila dvostruko veći profit u poređenju sa prethodnom godinom, oba puta bez ijednog evra državnih subvencija. Air Serbia je i tokom 2023. godine nastavila da ostvaruje pozitivan operativni i neto rezultat i prema preliminarnim rezultatima zabeležila prihod od 627,9 mil EUR, premašivši pola milijarde evra prihoda po prvi put od 2013. godine, od kada kompanija posluje pod sadašnjim imenom - navedeno je u saopštenju.

Generalni direktor Er Srbije Jirži Marek podsetio je da je kompanija jprošle godine uvela 23 nove destinacije i uredovnom i čarter saobraćaju prevezla 4,19 miliona putnika, što je treći najbolji rezultat u istoriji kompanije dugoj skoro 97 godina.


Glas javnosti/ D05S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR