Glas Javnosti

TikTok oglašavanje uskoro i kod srpskih korisnika

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Oglašavanje na društvenoj mreži TikTok uskoro će postati dostupno u Srbiji. Dugoočekivana mogućnost oglašvanja na najpopularnijoj platformi za deljenje video sadržaja postaće dostupna, kako pišu domaći mediji, početkom druge polovine ove godine.

Stručnjaci ocenjuju da će to imati veliki uticaj na tržište oglašavanja, a najpre na brendove koji su već na TikTok-u jer imaju prisustvo na platformi i prošli su kroz period upoznavanja.
- TikTok oglašavanje će biti zanimljivo i za brendove koji nisu još uvek na TikTok-u, jer će moći da se oglašavaju i bez da imaju TikTok nalog i bilo kakvo iskustvo u kreiranju sadržaja na TikTok-u. Takođe, oglašavanje na TikToku će dosta značiti i za agencije, jer će biti u prilici da svojim postojećim klijentima ponude dodatnu uslugu, a takođe i dođu do novih klijenata. I na kraju, uvođenje TikTok oglašavanja će uticati na tržište i kroz nekoliko dodatnih faktora kao što su diversifikacija kanala oglašavanja, uvođenje inovacija u oglašavanje i moguće poskupljenje usluga kreatora sadržaja - kaže Dejan Janković, Head of Growth u jednoj domaćoj marketinškoj agenciji, piše Marketing mreža.

Kada je reč o prednostima oglašavanja na TikTok-u u odnosu na druge društvene mreže, navodi da je CPM, koji je pokazatelj dosega, znatno je jeftiniji na TikTok-u (2.5x jeftiniji nego na Meti). Gledajući cenu po kliku, TikTok ponovo nudi vrednost sa CPC-om koji je 30% jeftiniji.


- Korisnici TikTok-a su više angažovani i manje je verovatno da će napustiti platformu. Takođe, TikTok oglašavanje utiče i na samu prodaju. Prema nedavnom istraživanju, 49 odsto korisnika TikTok-a kupuje proizvod ili uslugu od brenda nakon što je videlo da se reklamira ili recenzira na platformi - ističe Janković i dodaje da će oni brendovi koji se prvi budu reklamirali na TikTok-u profitirati od same činjenice da su ispred konkurencije, ali će i kao "early adopters" uživati u većem dosegu za manja ulaganja.

Pojašnjava i da TikTok daje mogućnost targetiranja ciljne grupe prema interesovanjima, demografiji, ponašanju na platformi kao i custom audience/lookalike targetiranje.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR