Glas Javnosti

Stiže novi Ajfon: Epl objavio datum predstavljanja telefona i pametnih satova

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Kompanija Epl će 12. septembra predstaviti nove proizvode, među kojima su i nova linija telefona Ajfon15 i pametni satovi sledeće generacije.

Predstavljanje novih proizvoda emitovaće se uživo a vrhunac događaja biće iPhone 15 linija, koja će uključivati dva početna modela i dva vrhunska modela. 

Uređaji niže klase, koji će se verovatno zvati Ajfon 15 i 15 Plus, imaće neke od opcija prošlogodišnjih Pro modela - A16 čip, Dinamic Island interfejs i zadnju kameru od 48 megapiksela, ali će zadržati trenutni dizajn, prenosi Blumberg.


Značajnije promene imaće modeli višeg ranga, uključujući redizajniran okvir koji koristi titanijum umesto nerđajućeg čelika, daleko tanje ivice oko ekrana i  A17 procesor koji koristi napredniji 3-nanometarski proizvodni metod. 

Titanijum će takođe učiniti telefone malo lakšim. Tu je i novo prilagodljivo dugme koje će zameniti dugogodišnji prekidač za isključivanje zvuka, funkcija koja je prisutna na Ajfonu od kada se proizvod prvi put pojavio na tržištu 2007. godine.

Najskuplji model Ajfona, sa ekranom od 6,7 inča, biće opremljen novom  kamerom sa dubljim optičkim zumom, koja može bliže da se fokusira na udaljene objekte koristeći samo fizičko sočivo, a ne softver, čime se dobijaju snimci višeg kvaliteta. 

Sva četiri nova Ajfona će se prebaciti na USB-C priključak za punjenje kako bi bili u skladu sa novim propisima Evropske unije.

Novi ajfon uređaji pojaviće se u pretprodaji 15. septembra, a počeće da se isporučuju kupcima i prodavnicama nedelju dana kasnije. 

Kompanija takođe planira da poveća cene za neke od svojih vrhunskih modela ove godine, izvestio je Blumberg.

Što se tiče Apple Watch-a, kompanija će predstaviti liniju serije devet i drugu generaciju vrhunske serije Ultra, koja je debitovala prošle godine.

Novi modeli će imati brže čipove, što je prvo povećanje performansi za Eplov pametni sat u poslednje tri godine, kao i druge manje promene, uključujući nove boje kućišta. 


Kako navodi američka agencija, kompanija je pod sve većim pritiskom, budući da prodaja opada treći kvartal zaredom usled nestabilne potražnje za Eplovim pametnim telefonima i drugim uređajima. 

Novi proizvodi bi trebalo da pomognu u obnavljanju rasta ove praznične sezone, najvećeg prodajnog perioda u godini.

Zajedno, Ajfon telefoni i Epl satovi donose većinu prihoda tehnološkog giganta.


Glas javnosti/U01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR