Glas Javnosti

Snap povlači Pixy dronove zbog rizika od požara: Kraj leta za letećeg saputnika

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Pixy dron, predstavljen u aprilu 2022. godine, bio je kratkotrajni pokušaj kompanije Snap da uđe na tržište dronova.

Kompanija Snap je pokrenula povlačenje svih svojih Pixy dronova zbog rizika od požara povezanog sa baterijama. U partnerstvu sa Američkom komisijom za sigurnost potrošačkih proizvoda (CPSC), Snap je objavio da su primili četiri izveštaja o pregrevanju i oticanju baterija, što je rezultiralo jednim manjim požarom baterije i jednom manjom povredom. Svi vlasnici Pixy dronova pozvani su da prestanu koristiti i punjenje baterija ovog drona, sa mogućnošću povrata novca koji varira u zavisnosti od kupljenog paketa.

Pixy dron, predstavljen u aprilu 2022. godine, bio je kratkotrajni pokušaj kompanije Snap da uđe na tržište dronova. Dizajniran kao lagani, slobodno leteći saputnik, Pixy je bio dostupan na tržištu samo oko četiri meseca pre nego što je Snap odlučio da povuče ovaj proizvod zbog nedovoljne prodaje. Unatoč tome, Pixy je bio pozicioniran kao inovativan proizvod sa jednostavnom upotrebom bez kontrolera ili memorijske kartice, naglašavajući ambicije kompanije u hardverskom sektoru izvan njihovih pametnih naočara.


Ovaj incident sa Pixy dronovima naglašava važnost sigurnosnih standarda za uređaje sa litijum-jonskim baterijama, koji su postali sveprisutni u potrošačkoj elektronici. Takođe podseća na izazove sa kojima se kompanije suočavaju prilikom ulaska u nove tržišne segmente, posebno u oblasti tehnologije gde su sigurnosni standardi izuzetno visoki.


Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR