Glas Javnosti

Siri će uskoro moći da otvara dokumenta, šalje mejlove i još mnogo toga

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Iako će u početku nova Siri moći da izvršava samo jednu komandu istovremeno, Apple planira da uvede mogućnost izvršavanja višestepenih komandi

Apple planira značajno unapređenje svoje digitalne asistentkinje, Siri, koristeći napredne modele veštačke inteligencije, prema informacijama koje je podelio pouzdani insajder Mark Gurman. Ova promena bi omogućila Siri da interaguje sa aplikacijama i izvršava specifične zadatke samo pomoću glasovnih komandi, što predstavlja korak napred u odnosu na trenutne mogućnosti.

Dosadašnje funkcionalnosti Siri su omogućavale otvaranje aplikacija, reprodukciju muzike i pretragu na internetu. Međutim, nova verzija Siri će moći da otvara pojedinačne dokumente, premešta fajlove, šalje ili briše mejlove, pa čak i otvara specifične izvore vesti u aplikaciji Apple News Plus. Ovaj nivo detaljne kontrole nije bio moguć sa trenutnom verzijom Siri.


Iako će u početku nova Siri moći da izvršava samo jednu komandu istovremeno, Apple planira da uvede mogućnost izvršavanja višestepenih komandi. To znači da ćete moći da tražite od Siri da, na primer, otvori određenu fotografiju, izreže je i pošalje prijatelju putem mejla, sve u jednoj komandi.

Očekuje se da Apple najavi ovo unapređenje na WWDC 2024, koji se održava 10. juna. Međutim, funkcija neće biti dostupna odmah, već će verovatno biti uključena u ažuriranje nakon izlaska iOS 18. Prema Gurmanovim informacijama, ovo unapređenje bi moglo da bude deo saradnje između Apple-a i OpenAI, koja je nedavno potvrđena.


Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR