Glas Javnosti

RAZVIJAJU NOVE PLANOVE: Google će integrisati tehnologiju veštačke inteligencije u sistem Android Auto

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Google planira da uvede sisteme veštačke inteligencije (AI) u svoju tehnologiju Android Auto u automobilima.

Osmišljena kako bi omogućila vozačima da „ostanu usredsređeni na put“ a da istovremeno mogu bezbedno da komunicaju dok su za volanom, nova verzija Android Auta koristiće AI za automatsko sažimanje dugačkih poruka ili vrlo aktivnih grupnih chatova kako bi se lakše dešifrovale prilikom vožnje.

Sistem će moći da predloži vozaču relevantne odgovore i radnje koje će moći da preduzmu putem glavnog ekrana automobila i, što je najvažnije, bez dodirivanja pametnog telefona. Tehnološki džin kaže da će novi Android Auto sistem omogućiti vlasnicima da „uživaju u najboljem od svog pametnog telefona u automobilu“.


Google kaže da će, na primer, vozač moći lako da pristupi lokaciji koju je podelio prijatelj i uključiti je u svoj sistem Maps pritiskom na dugme. Sistem bi takođe vozačima dao mogućnost da obaveste svoje prijatelje o procenjenom vremenu dolaska kroz niz pojednostavljenih unosa.

Ažuriranje je najavljeno u ponedeljak, zajedno s predstavljanjem Samsungove nove serije pametnih telefona Galaxy S24.Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR