Glas Javnosti

RASTU CENE DIGITALNOG ZEMLJIŠTA, neke parcele skuplje i od NJUJORKA!

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Cene na digitalnom tržištu "podivljale" su otkad je prvi čovek fejsbuka Mark Zakerberg najavi širenje u pravcu virtuelne realnosti.

Jednan komad digitalnog zemljišta u virtuelnom svetu Decentraland je prodata za rekordnih 2,43 miliona dolara u kriptovalutama u utorak, što je duplo više od prethodnog rekorda od 913.000 dolara.

To je za nijansu skuplje od prosečne cene stanova na Menhetnu i daleko skuplje od cena nekretnina u ostatku Njujorka, piše BiznisInsajder.

Metavers grupa, ćerka firma Tokens.com, je izvršila kupovinu sa kriptovalutom mana, tačnije 618.000 mana. Ova kriptovaluta se isključivo koristi u Decentralandu kako bi se trgovalo sa digitalnim dobrima.

Ipak, ako se pogleda cena po kvadratu, prave nekretnine su i dalje skuplje od virtuelnih. Jedna parcela u Decentralendu je površine oko 4,8 kvadratna metra. Prodato zemljište je površine 565,7 kvadrata, što je daleko više od površine prosečnog stana u američkim metropolama.

Interesovanje za virutelne svetove je naglo poraslo nakon što je Fejsbuk promenio svoje ime, a kriptovalute koje se u tim "video igrama" koriste za kupovinu su u poslendjih mesec dana naglo dobile na vrednosti.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTARAKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP