Glas Javnosti

PRVA VIRTUELNA DIREKTORKA: Kineska kompanija ima softver koji će donositi odluke

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Kineska gaming kompanija "NetDragon Websoft" je za izvršnu direktorku postavila virtuelnu osobu podržanu veštačkom inteligencijom. Virtuelna direktorka Tang Yu vodiće poslovanje glavne podružnice kompanije, Fujian NetDragon Websoft.

Tang Yu donosiće odluke koje se tiču svakodnevnog poslovanja, a jedan od glavnih zadataka biće joj da osigura učinkovitiji sistem upravljanja rizicima.

Ljudski članovi uprave ujedno će je koristiti kao podatkovni centar u stvarnom vremenu i analitički alat. Na kraju, Tang Yu bi trebalo da osigura kvalitetno radno okruženje za zaposlene, stoji u saopštenju kompanije, piše Bug.hr.

“Verujemo da je veštačka inteligencija budućnost korporativnog upravljanja, a naše imenovanje gospođe Tang Yu predstavlja našu predanost veštačkoj inteligenciji kako bismo transformisali način na koji vodimo naše poslovanje i konačno podstakli naš budući strateški rast”, kažu u kompaniji.

"NetDragon Websoft" jedan je od najpoznatijih kineskih kreatora internet igara kao što su Eudemons Online, Heroes Evolved, Conquer Online i Under Oath. Kompanija želi da izgradi najveću globalnu zajednicu za učenje na daljinu i isporuči integrirana rešenja za učenje svakoj školi u svetu, a poslednjih godina intenzivno razvijaju sektor onlajn obrazovanja, prenosi Blic.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR