Glas Javnosti

POSLE PAMETNIH SATOVA STIŽE I PAMETNO PRSTENJE: Očitavaće količinu kiseonika u krvi, kao i krvni pritisak u realnom vremenu! (VIDEO)

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Kompanija Fitbit planira da proširi svoj portfolio proizvoda pametnim prstenom, za koji su predati i patenti, koji otkrivaju neke od detalja

Fitbit smart ring imaće opremu medicinske preciznosti i meriće krvni pritisak i nivo kiseonika u krvi, a u budućnosti bi se mogao meriti i nivo šećera u krvi, piše Smartlife.

Za razliku od sličnih rešenja, koja se nalaze u pametnim satovima, Fitbit želi da prsten ima svetlosni snop, koji prolazi kroz tkivo, ne zrači ga i očitava parametre na drugom delu opreme.

Ovo je princip na kojem radi klinički pulsni oksimetar, koji je tiši i vrši preciznija merenja od pomenutih rešenja primenjenih u pametnim satovima ove generacije.

Pametni prsten je svakako diskretniji način praćenja zdravlja od nošenja sata ili narukvice, baterija duže traje, jer ima užu primenu, jeftiniji je i namenjen baš svima. Ipak, ideja pametnog prstena namenjenog očuvanju zdravlja nije nova ideja i konkurencija je prilično jaka, recimo Oura odlično posluje na tom tržištu i već ima prepoznatljivo ime.

Fitbit smart ring je još uvek koncept i nema podataka o tome kad bi mogao da postane stvarnost, ali patenti otkrivaju da je tehnologija i dizajn uređaja u poodmakloj fazi, pa bismo mogli da vidimo pametno prstenje Fitbit kompanije vrlo brzo.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR