Glas Javnosti

Planiraju da naprave najtanji Ajfon ikad (VIDEO)

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Apple se vratio starim idejama i ponovo želi da dizajnira najtanje uređaje u klasi, a lansiranje novog iPad Pro tableta, debljine samo 5,1 mm, prva je naznaka novog pravca.

Apple (Epl) se već neko vreme udaljava od proizvodnje što tanjih telefona. Od 2020. do danas, svaki novi model bio je deblji od prethodnog, a ta razlika se najbolje ogleda u podatku da je iPhone 12 Pro bio tanji čak 0,9 mm u odnosu na aktuelni iPhone 15 Pro. Međutim, to bi uskoro moglo da se promeni.

Prema informacijama do kojih je došao poznati analitičar Mark Gurman, Apple se vratio starim idejama i ponovo želi da dizajnira najtanje uređaje u klasi, a lansiranje novog iPad Pro tableta, debljine samo 5,1 mm, prva je naznaka novog pravca.

Drugim rečima, Apple je pronašao način da donese poboljšanja i inovacije u nove uređaje, a da njihovo kućište zadrži što manje dimenzije. Kako tvrdi Gurman, ovo se ne odnosi samo na iPhone i iPad uređaje, već i na MacBook i Apple Watch, takođe.

Ipak, čini se da Apple ne žuri sa primenom. Možda i najtanji iPhone do sada nećemo videti do sledeće godine, odnosno do lansiranja iPhone 17 serije. Ovo je sasvim dovoljno vremena da Apple inženjeri pronađu način kako da izbegnu novi „bendgate“.

Podsetimo, u prethodnom pokušaju kompanije Apple da stvori što tanji telefon, iPhone 6 (6,1 mm) bio je podložan savijanju pod pritiskom, a skandal nazvan „bendgate“, jedan od najvećih u istoriji kompanije, godinama je bio tema među medijima i fanovima.

Ipak, sudeći po otpornosti novog iPad Pro tableta, čini se da zadatak neće biti lak.

Glas javnosti B010S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR