Glas Javnosti

Otkriven tajni senzor u Samsung telefonima: Da li je detekcija sudara sledeći korak?

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Ova funkcija, nazvana "Car Crash Detect Wakeup", koristi se za detekciju mogućih sudara automobila.

Najnovija istraživanja pokazuju da Samsung planira uvesti funkciju detekcije sudara u svoje pametne telefone, posebno u modele Galaxy S24 Ultra i Galaxy Z Fold5. Ova funkcija, nazvana "Car Crash Detect Wakeup", koristi se za detekciju mogućih sudara automobila. Senzor je virtuelnog tipa koji kombinuje podatke iz različitih fizičkih senzora, kao što su žiroskop i akcelerometar. Otkrića o ovom senzoru potiču od Mishaal Rahmana, koji je analizirao aplikaciju Tasker na pomenutim Samsung uređajima.

Takođe, otkrivena je skrivena aplikacija pod nazivom "MoccaMobile" unutar One UI 6.1, koja sadrži kodove vezane za pokretanje i zaustavljanje senzora za detekciju sudara. Zanimljivo je da ova aplikacija nije prisutna u starijim verzijama One UI-a za modele poput Galaxy S22 Ultra i Galaxy S23 Ultra, što sugeriše da je ova funkcija namenjena novijim modelima.


Iako Samsung još uvek nije zvanično najavio planove za uvođenje funkcije detekcije sudara, ova tehnologija bi mogla biti korisna za korisnike, posebno u situacijama kada su uključeni u saobraćajne nesreće i nisu u stanju da kontaktiraju hitne službe. Ova funkcija bi mogla automatski obavestiti hitne službe o nesreći.


Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR