Glas Javnosti

ODABIR NOVOG UREĐAJA NIJE LAKA ODLUKA: Pet funkcija na koje bi trebalo da obratite pažnju

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Kada razmišljamo o kupovini novog pametnog telefona, često smo u nedoumici hoće li on ispunjavati sve potrebe našeg životnog stila, a istovremeno imati razumnu cenu. Bez obzira da li ćete ga koristiti za zabavu ili posao, postoje funkcije koje bi trebalo da razmotrite i na osnovu njih donesete odluku.

Brzina i kapacitet
Pametni telefon je naš verni saputnik tokom celog dana i zbog toga je veoma važno da u svakodnevnom korišćenju ne nailazimo na poteškoće u brzini otvaranja aplikacija, kako bi svaka aktivnost protekla glatko i lako. Današnji uređaji srednjeg ranga ne bi smeli da žrtvuju brzinu za cenu. Minimum RAM memorije koji to omogućava je 3 GB, ali za prijatan multitasking neophodno je barem 4 GB.
Istovremeno, bitno je obratiti pažnju na prostor za skladištenje podataka na telefonu jer niko ne voli da vidi da mu je telefon "pun", posebno ako je na putovanju i snima fotografije za pamćenje ili skida neophodne fajlove pre sastanka s klijentom. Zbog toga je izuzetno važna opcija proširenja prostora za skladištenje sa microSD slotom, prenosi portal Ekapija.

Ekran
Veliki ekran nudi bolju preglednost, lakše praćenje sitnijih detalja, kao i ugodnije pregledanje svih vrsta sadržaja. Međutim, važno je i svetlo ekrana koje je prijatno za naše oči i jasno prikazuje sadržaje i kada smo u tami i na sunčevom svetlu.
Kamera
 
Svi želimo fotografije i videe za pamćenje, ali i efikasno obavljanje posla i uspešne videopozive svojim telefonom. Prednja kamera visoke rezolucije sa čak 32 MP omogućava odlične selfije i čiste videopozive na klik.
Sigurnost
Bez obzira na to koji pametni telefon izaberete, neka sigurnost vaših podataka bude na prvom mestu. Zaštita podataka i informacija koju nude određene platforme prilikom čuvanja fotografija, beleški i aplikacija, korisnicima daje šifrovani, digitalni sef, tako da samo oni mogu pristupiti njegovom sadržaju.

Biometrijska autentifikacija je još jedan važan sigurnosni segment koji trebate razmotriti jer skeneri otiska prsta omogućavaju da samo vi možete otključati svoj uređaj. Na ovaj način ne morate žrtvovati udobnost i produktivnost za sigurnost. Štaviše, ne morate povećavati svoj budžet da biste zaštitili svoje podatke.
Baterija i brzina punjenja
Korišćenje mobilnog telefona može trajati duže uz adekvatnu, veliku i optimizovanu bateriju, a opcija brzog punjenja zaista olakšava svakodnevni rad i zabavu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR