Glas Javnosti

NOVA OPCIJA NA GUGLU: Više ne morate ni da čitate, i to će da radi za vas

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Ova funkcija podržava nekoliko jezika, uključujući engleski, francuski, nemački, arapski, hindi i španski.

Google uvodi novu opciju pod nazivom „Slušaj ovu stranicu“ koja može da vam čita web stranicu naglas iz Android Chrome pretraživača.

Funkcija dolazi sa kontrolama reprodukcije sličnim onima koje biste pronašli u muzičkim ili podkast plejerima, što vam omogućava da pauzirate, promenite brzinu čitanja, listate unapred ili preskačete unapred ili unazad za 10 sekundi.


Takođe možete promeniti glas koji koristi, kao i jezik. Ova funkcija podržava nekoliko jezika, uključujući engleski, francuski, nemački, arapski, hindi i španski. Da biste videli da li ga imate, idite na stranicu sa puno teksta, a zatim dodirnite meni sa tri tačke i „Slušaj ovu stranicu“, što bi trebalo da se pojavi odmah ispod opcije Prevedi.

Takođe možete da zamolite Google pomoćnika da vam čita web stranice naglas i čak može da prevede na druge jezike dok to čini. Ali izbor te opcije vodi vas iz Chrome-a u aplikaciju Google, dok vas nova opcija zadržava u vašem pregledaču.

Google je takođe testirao funkciju za Chrome na računarima. Safari za iPhone ima sličnu funkciju pod nazivom „Preslušaj stranicu“ koja vam čita web stranice Siri glasom, sa mnogim istim kontrolama kao i Google-ove.


Glas javnosti/ U01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR