Glas Javnosti

NOVA HIT VIDEO IGRA OSVOJILA GEJMERE! Pet miliona prodatih kopija u tri dana

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Japanska kompanija Pocketpair postigla je neverovatan uspeh sa svojom najnovijom onlajn igrom, Palvorld.

Igra, koja je lansirana u petak, prodala je neverovatnih pet miliona kopija u samo tri dana, izazivajući privremene poteškoće u prijavljivanju zbog preopterećenosti servera.


Palworld se opisuje kao "igra za skupljanje čudovišta za više igrača s elementima preživljavanja u otvorenom svetu". Igrači, poznati kao "pal-tamers", istražuju ogroman svet boreći se s ljudskim neprijateljima i stvorenjima poznatim kao "pals". Ova fascinantna stvorenja mogu se uhvatiti i regrutirati, a zatim koristiti u borbama ili ih postaviti u bazu za proizvodnju zaliha.

Unatoč velikom uspehu, Palworld nije izbegao kritike.

Programeri su optuženi da kopiraju dizajn iz Pokémon serijala, dok su istovremeno primećene sličnosti s igrama preživljavanja poput Rust-a i Ark: Survival. Ipak, tvorci igre negiraju da su Pokémoni bili izvor inspiracije.


Igra je doživela ogromnu popularnost, prijavljujući gotovo 1,3 miliona istodobnih igrača putem Steam platforme. Ova nagla popularnost izazvala je neke tehničke probleme, što je navelo razvojni tim da održi hitan sastanak kako bi rešio probleme s vezom.

Unatoč kritikama, Palvorld je pohvaljen zbog svoje impresivne grafike i trenutno ima "vrlo pozitivne" recenzije korisnika na digitalnoj platformi za igre Steam, s više od 40.000 recenzija.

Igra je trenutno u "ranom pristupu", što znači da nije konačna verzija igre, a igrači mogu naići na bugove i druge probleme. Palworldo-vi programeri su svesni tih izazova i obavezali su se da će raditi na rešavanju ozbiljnih grešaka koje su primećene, s obzirom da su već primili impresivan broj od 50.000 upita od strane igrača.


Uprkos izazovima, Palworld ostaje jedan od najuzbudljivijih naslova na trenutnom gejming horizontu, obećavajući dalji razvoj i unapređenje kako bi pružio nezaboravno iskustvo svim igračima širom sveta.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR