Glas Javnosti

NEMA ZVANIČNOG SAOPŠTENJA: Google gasi aplikaciju Street View

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Street View je jednostavan način za dobijanje prikaza od 360° u skoro svakoj ulici na planeti, što ga čini savršenom alatkom za sticanje ranog utiska o sledećoj destinaciji za putovanje ili jednostavno istraživanje sveta iz udobnosti svoga doma.

Iako aplikacija Google Maps već dugo nudi Street View funkciju, korisnicima je bila dostupna i posebna Street View aplikacija za Android i iOS uređaje.

Ova samostalna aplikacija služila je dvema različitim grupama ljudi – onima koji su želeli detaljan Street View prikaz i onima koji su želeli da doprinesu sopstvenim snimcima od 360°, prenosi portal Ekapija.


S obzirom da popularnija Google Maps aplikacija ima podršku za Street View, kao i da Google nudi veb aplikaciju Street View Studio, saznanje o gašenju samostalne aplikacije zaista ne bi trebalo da bude iznenađenje, iako je putem Google Play prodavnice preuzeta više od milijardu puta.

Google se o ovome nije zvanično oglasio.

U najnovijem ažuriranju, kompanija je pripremila pregršt obaveštenja o gašenju, koje su primetili stručnjaci koji analiziraju nova izdanja aplikacija.

U obaveštenjima se podstiču korisnici da pređu na Maps i navodi se da će samostalna aplikacija biti ugašena 31. marta 2023. godine.


Iako korisnici neće izgubiti previše funkcionalnosti zbog ove odluke, gašenje aplikacije će takođe značiti kraj za Photo Paths funkciju koja je predstavljena prošle godine.

Photo Paths funkcija je zamišljena kao način da se omogući skoro svakome ko ima pametni telefon da priloži jednostavne dvodimenzionalne fotografije ulica ili staza koje kompanija još uvek nije dokumentovala.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR