Glas Javnosti

NAJPRODAVANIJA IGRA 2022. godine

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Uglavnom su uvek u pitanju igre vodećih kompanija i to posebno COD što je tipičan predstavnik pucačina. Ipak ove godine se stvari drastičnomenjaju.

To je bio slučaj od kako je FPS žanr postao popularizovan krajem 2000-tih godina, a od tada je postojao svega mali broj izuzetaka. Elden Ring je upravo jedan od tih izuzetaka.

Svakog meseca, NPD Group objavljuje svoju mesečnu statistiku tržišta igara u SAD - drugog najvećeg tržišta video igara na svetu. Sada je objavljena statistika i analiza tržišta za april, piše KitGuru.

"Elden Ring je bio druga najprodavanija igra tokom aprila 2022. godine (u SAD-u). Elden Ring ostaje najprodavanija igra tokom dosadašnjeg dela 2022. godine i prešla je Call of Duty: Vanguard kao najprodavaniji premijum naslov tokom poslednjih 12 meseci", istakao je Mat Piskatela iz NPD-a.

Nedugo nakon što je igra stigla, objavljeno je da je Elden Ring postao najprodavaniji naslov u 2022. godini sa preko 12 miliona prodatih kopija. S druge strane, Call of Duty je i dalje superioran kada je u pitanju prodaja tokom prethodnih 12 meseci (Vanguard je objavljen tokom 2021. godine).

Svakako je zanimljivo videti kako Elden Ring sada prevazilazi Call of Duty na različitim frontovima. Zaključno sa 31. martom, Elden Ring je prodat u ukupno 13,4 miliona primeraka, prenosi B92.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR