Glas Javnosti

MOŽE KULIRANJE ALI BEZ DIREKTNIH PORUKA! Zbog ovih funkcija Instagram postaje bezbedniji za tinejdžere

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Instagram je aktivirao nekoliko novih, eksperimentalnih funkcija, koje su kreirane kako bi aplikaciju načinile sigurnijim mestom za tinejdžere.

Prvo, kompanija nudi ranije najavljenu "Take a Break" funkciju, koja će biti aktivirana korisnicima u SAD, Velikoj Britaniji, Kanadi i Australiji.

Sada, kada korisnik provede duže vreme skrolujući kroz Instagram sadržaj, aplikacija će tražiti od njega da se odmori i da podesi podsetnike za naredni period. Ovo se posebno odnosi na tinejdžere, koji će dobijati obaveštenja da poese te podsetnike, kako bi postali svesni nove funkcije.

Tokom marta, Instagram će pokrenuti funkciju namenjenu roditeljima i starateljima koja će im omogućiti da vide koliko vremena njihova deca provode u aplikaciji, kao i da podese vremenske limite.

Jedna od eksperimentalnih funkcija, koju Instagram testira, koristiće tinejdžerima i mladima ukoliko žele da uklone sadržaj i aktivnost u okviru aplikacije kada su bili znatno mlađi. Omogućiće im da grupno uklone fotografije i video klipove koje su kačili, kao i komentare i lajkove. Ova opcija stiže od januara.

Još jedna test funkcija će se proširiti, a u pitanju je zabrana odraslima da šalju direktne poruke tinejdžerima koji ih ne prate. Početkom sledeće godine, biće uklonjena mogućnost da se taguju ili pominju tinejdžeri od strane odraslih koji ih ne prate,piše B92.

Na kraju, istražuje se mogućnost limitiranja osetljivog sadržaja koji će tinejdžeri moći da vide.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP