Glas Javnosti

KORISNI SAVETI ZA ANDROIDE: Otarasite se dosadnih obaveštenja u dva poteza

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Android svakodnevno koristi veoma veliki broj ljudi širom sveta. Taj operativni sistem za mobilne uređaje korisnicima nudi mnogo korisnih opcija i mogućnosti.

Naravno, ne moraju svi sve da ih znaju, niti su im sve opcije potrebne. Ipak, među njima ima onih koje i te kako mogu biti korisne, pa ukoliko za neku od njih do sada niste znali sajt MakeUseOf se potrudio da vas sa njima upozna.

Brzina prikaza animacija

Veoma korisna opcija ako imate stariji pametni telefon sa malo radne memorije.

Otvorite Settings > System > Developer options, pa skrolujte na dole. Kada dođete do opcije Windows animation scale > Transition animation scale > Animator duration scale.

Svaku vrednost prebacite sa 1 na 0,5 čime ćete skratiti prikaz animacija, pa ćete imati utisak da vaš telefon radi brže.

 

Brauzer umesto aplikacije
Ako vas nervira to što se linkovi na koje klikćete otvaraju u aplikacijama umesto u brauzeru potrebno je da uradite sledeće:

Otvorite Settings > Apps and notifications, pa pronađite aplikaciju za koju želite da promenite postavke. Dodirnite Advanced, pa skrolujte do Open by default > zatim odaberite Clear Defaults.

Ako ovo ne uspe, pokušajte isto da uradite sa aplikacijom internet pregledača koji koristite.

Brz pristup podešavanjima

Do menija Quick Settings najlakše ćete doći ako prevučete prstom dva puta po ekranu odozgo prema dole ili sa dva prsta malo dužim potezom.

Brza promena Wi-Fi mreže

Prevucite prstom dva puta po ekranu ili sa dva prsta malo dužim potezom odozgo prema dole da biste otvorili Quick settings meni. Pritisnite pristom ikonicu za Wi-Fi i zadržite malo duže. Prikazaće vam se spisak svih dostupnih Wi-Fi mreža u blizini.

Dosadne notifikacije

Stalno dobijate obaveštenja koja vam nisu potrebna, ali ne znate koja ih aplikacija šalje? Pritisnite prstom i zadržite pritisak na nekoj od takvih notifikacija i dobićete obaveštenje koja ga aplikacija šalje.

Šta dalje?

Nakon što ste saznali koja vam aplikacija šalje dosadna obaveštenja, imate nekoliko opcija. Na ekranu će vam se pojaviti sličica koja vas može odvesti do više informacija i dati vam nekoliko mogućnosti izbora, kao što su blokiranje ili skrivanje privatnih informacija.

(Glas javnosti/ Telegraf)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR