Glas Javnosti

Kineski Amazon dostupan Srbima: Evo šta se očekuje

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Temu, naširoko poznata kineska online prodavnica, poznatija i kao Kineski Amazon, postala je dostupna i u Srbiji. Ono što je karakteristično za ovu online prodavnicu su drakonski niže cene nego kod konkurencije

Torba 900 dinara, šorc 500 dinara, patike 1.500 dinara

Odmah na naslovnoj strani aplikacije imate servirana vam je "najbolja trenutna ponuda" zasnovana na vašem korišćenju aplikacije.

Tako su nama po otvaranju aplikacije Temu ponuđene letnje torbe za 900 dinara, ženski crni šorc za 500 dinara, patike za 1.500 dinara.

Takođe na Temu-u se masovno prodaje šminka, nakit, drugi aksesoari, sportska oprema, gedžeti, pa i nameštaj za baštu i sve ostale "džidžabidže" koje mogu da vam padnu na pamet.


Prilikom prvog logovanja na aplikaciju dobijate poklon vaučer koji nasumično izvlačite i traje određeno vreme. 

Takođe, aplikacija nudi i redovne popuste koji mogu da idu i do 90 odsto, koliko je nama ponuđeno za kupovinu 5 pari čarapa (sa popustom bi nas koštale oko 200 dinara).

Kompanija prošle godine počela da širi poslovanje u Evropi

Inicijalnu ekspanziju Temu je imao prvo na američko tržište 2022. godine, da bi do marta 2023. on bio otvoren u Australiji i Novom Zelandu.

Mesec dana kasnije, u aprilu 2023. godine Temu je krenuo sa poslovanjem i u Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, Holandiji, Španiji i Velikoj Britaniji. Na evropskim tržištima imao je istu strategiju ulaska kao i kod nas: Ponuditi neočekivano visoke popuste i brojne vaučere ne bi li privukli potrošače.

U Nemačkoj im je i uspelo i aplikacija je vrlo brzo postala jedna od najpopularnijih online prodavnica u zemlji


Glas javnosti/B06S.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR