Glas Javnosti

KINA KORAK ISPRED ČOVEČANSTVA: Voz sa pogonom na vodonik prošao prva testiranja

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Podaci testa takođe pokazuju da je prosečna potrošnja energije voza 5 kwh po km, što je u rangu sa vodećim svetskim nivoima

Prvi kineski nezavisno razvijeni gradski voz na vodonik prošao je 21. marta test pri brzini od 160 km/h, označivši napredak u primeni energije vodonika u železničkom prevozu, piše Sinhua.


Voz, koji je razvila kompanija  CRRC Čangčun železnička vozila u Čangčunu, u severoistočnoj kineskoj provinciji Đilin, testiran je na probnoj pruzi koja pripada preduzeću, čime je postignuta verifikacija performansi u celom sistemu, pri potpunom scenariju i na više nivoa.


Za razliku od tradicionalnih vozova koji se oslanjaju na fosilna goriva ili sisteme kontaktne mreže za  napajanje, gradski voz koji se testira ima ugrađeni sistem za napajanje vodonikom, koji može da obezbedi snažan i dugotrajan izvor energije. Maksimalni domet vožnje voza je preko 1.000 km.


Podaci testa takođe pokazuju da je prosečna potrošnja energije voza 5 kwh po km, što je u rangu sa vodećim svetskim nivoima.Glas javnosti/U01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR